Rossignol Strijkkwartet

 

Het Rossignol Strijkkwartet is een jong en gedreven professioneel ensemble dat bestaat uit

Rolin van Opstal (viool), Tiara Kobald (viool), Anne Coppoolse (altviool) en Cor Coppoolse (cello).

Het kwartet kwam tot stand in 2012 ter gelegenheid van de eindexamens van Anne, Cor en Tiara.

De samenwerking beviel goed, dus besloten de leden een vast kwartet te vormen. Als zodanig hebben zij lessen gevolgd bij Chris Duindam, Jeroen den Herder, Mirel Iancovici, Monique Heidema en Gisella Bergman.

 

Een van de eerste strijkkwartetten die het Rossignol strijkkwartet speelde was het tweede strijkkwartet van Borodin. Het langzame derde deel van het strijkkwartet deed erg denken aan de zang van een nachtegaal, waardoor de naam Rossignol Strijkkwartet ontstond.

 

Recentelijk werden zij uitgenodigd om tijdens het ESTA-congres 2015 een workshop door Hans Erik Deckert, over muzikaal intoneren, te illustreren. Na afloop zei hij “Rettet die Musik!”, en kregen zij van hem de opdracht om zijn gedachten over muzikale intonatie door te geven aan de huidige en de volgende generatie.

 

Op dit moment legt het kwartet zich toe op het uitbreiden van hun repertoire. Hun ambitie is om hun enthousiasme voor dit repertoire te delen met een uiteenlopend publiek, door elk programma beeldend toe te lichten en ook te spelen buiten de gangbare concertzalen.