NIEUWS

 

2 april 2016 - Nieuwe concerten op de agenda.

Rossignol Strijkkwartet heeft weer een aantal nieuwe concerten op de planning. Hierin staat het strijkkwartet van Beethoven opus 95 centraal. Kijk snel in de agenda voor de data en locaties.

 

19 maart 2016 - De passietijd

De leden van het Rossignol Strijkkwartet hebben in deze maand hun agenda's vol staan met passieconcerten. Geniet mee met een van deze uitvoeringen: de Matthäus Passion door Stichting Ars Musica, waarin zij alle vier meespelen en die wordt uitgezonden op Goede Vrijdag om 19.10 uur op NPO 2! Andere plannen op dat moment? Op uitzending gemist zal deze uitvoering op ieder gewenst moment terug te kijken zijn (klik hier).

 

4 februari 2016 - Pijper en Lekeu in De Toonzaal van Den Bosch

Wat hebben we genoten van het spelen in de mooie Toonzaal! Een fijne zaal, prachtige akoestiek en enthousiast publiek. Het was een mooie gelegenheid om dit programma met muziek uit Nederland en België ten gehore te brengen.

 

15 januari 2016 - De eerste concerten van het nieuwe jaar

In het begin van 2016 staan er al een aantal leuke concerten gepland. Op 23 januari spelen wij weer met pianist Wouter Harbers het eerste pianoconcert van Chopin, dit keer in de Dorpskerk van Moordrecht. Vervolgens zullen wij op 3 februari het lunchconcert verzorgen in de Toonzaal in Den Bosch. Op het programma staan het gehele eerste strijkkwartet van Willem Pijper en het prachtige beknopte Molto Adagio van Guillaume Lekeu. Komt allen!

 

15 december 2015 - Opium op 4

We hebben genoten van ons optreden tijden Opium op 4 gisteravond! Hopelijk u ook. De uitzending is nog altijd terug te luisteren via de website van Opium op 4 (klik hier). Wilt u meer horen van het strijkkwartet van Willem Pijper? Kom dan op 3 februari 2016 naar ons lunchconcert in de Toonzaal in Den Bosch.

 

11 december  2015 - De laatste voorbereidingen voor Opium op 4

Het is bijna zover... Ons live optreden bij Opium op 4. We zullen drie korte fragmenten spelen van strijkkwartetten van Beethoven, Glass en Pijper. Bijzondere muziek voor een bijzonder moment! Wij hebben er al zin in. Luistert u mee? Aanstaande maandag om 22.30 uur op Radio 4. Voor meer informatie, klik hier.

 

16 november  2015 - De bijzondere locatie

We hadden iets aangekondigd over een concert op een mooie locatie, waar geen entreekaartje voor nodig was. U hoeft er zelfs niet eens de deur voor uit. We spelen namelijk binnenkort weer live op de radio! Op maandagavond 14 december om 22.30 uur is het zover en kunt u ons live horen tijdens Opium op 4. Mis het niet!

 

23 oktober  2015 - Samenwerking

Naast het strijkkwartetrepertoire zullen er binnenkort ook enkele kwintetten worden gestudeerd. In seizoen 2016-2017 gaan we namelijk samenwerken met klarinettist Mark Snitselaar. Meer weten over Mark? Kijk dan op zijn website.

 

2 september  2015 - Het nieuwe seizoen is van start

We zijn ondertussen weer volop van start gegaan in dit nieuwe seizoen. Er staan nu enkele concerten gepland in 2016 en we gaan in december 2015 op een mooie locatie spelen, laat op de avond. En het leukste? Iedereen ons kan horen en dat zonder entreekaartje! Daarover later meer.

 

4 augustus  2015 - Voorbereidingen voor een nieuw seizoen

Voor het seizoen 2015-2016 staat weer nieuw  en verrassend repertoire op de lessenaar! We hebben een erg leuk strijkkwartet van Nederlandse bodem gevonden en er komt nog meer... Houdt de website in de gaten!

 

21 juli 2015 - Meer horen?

Het radio-optreden van gisteravond is geweest! Heeft u het gemist? Geen paniek. Het is terug te luisteren op de website van Opium op 4, namelijk hier. Smaakt het naar meer? Aanstaande vrijdag 24 juli speelt Rossignol met pianist Wouter Harbers het eerste pianoconcert van Chopin. Klik hier voor meer informatie.

 

16 juli 2015 - Live op de radio

Aanstaande maandag 20 juli 2015 speelt Rossignol samen met pianist Wouter Harbers live op radio 4 tijdens Opium op 4. Luisteren dus! Maandag 20 juli 2015 tussen 21.30 uur en 22.30 uur.