Rolin van Opstal (1984) voelde al op jonge leeftijd een grote passie voor muziek en toen zij vijf jaar was kreeg zij haar eerste vioollessen. Zij volgde haar conservatoriumopleiding aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar zij in 2007 met een negen afstudeerde en cum laude haar bachelor­diploma behaalde. Zij vervolgde haar vioolstudie met een masteropleiding aan de Zuid-Nederlandse Hogeschool voor Muziek, waarbij zij zich specialiseerde in de kamermuziek. Zij heeft lessen en masterclasses gehad van diverse prominente musici, waaronder Jenny Spanoghe, András Czifra, Chris Duindam, István Párkanyi, Mila Baslawskaja, Dmitri Ferschtman, Hagai Shaham, Menahem Pressler, Isabelle van Keulen en Ronald Brautigam. In 2009 behaalde zij haar master­diploma, wederom met zeer goede resultaten. Sinds haar afstuderen treedt Rolin regelmatig op in zowel ensemble- als orkestverband (naast het Rossignol Strijkkwartet onder meer Lunapark ensemble, Stichting Ars Musica, Dordts Kamerorkest en Concerto Brabant). Ook heeft Rolin privé vioollespraktijken in Tilburg en Capelle aan den IJssel en is zij verbonden aan MuziekPunt Gorinchem. Naast haar werkzaamheden als musicus heeft zij in 2015 een studie psychologie afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Rolin bespeelt een viool die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Deze is in 1979 gebouwd door de Nederlandse vioolbouwer Annelies Steinhauer. Meer weten over Rolin? Neem een kijkje op haar website.

Tiara Kobald (1991) begon met vioolspelen toen ze vijf jaar oud was. Zij studeert momenteel aan de master van het Fontys Conservatorium in Tilburg, met Chris Duindam als hoofdvakdocent en Franc Polman als docent authentieke uitvoeringspraktijk. Daarnaast volgt ze een bachelor Engels en Theater, Film en Literatuur aan de Universiteit Antwerpen. De bachelor van het conservatorium heeft ze afgesloten met een 8,5 voor haar eindexamen. Ze heeft masterclasses gehad van onder andere Shlomo Mintz en Eline Vähälä. Tijdens de bachelor heeft Tiara als bijvakken piano en orkestdirectie gevolgd bij respectievelijk Simon van 't Hof en Arjan Tien. Ze heeft in orkesten gespeeld als het NJO Nederlandse Orkest- en Ensemble Academie, het Nederlands Jeugd Strijkorkest en het Nederlands Studentenorkest, en daarin veel geleerd door onder dirigenten te mogen spelen als Bas Wiegers, Oliver Knussen, Arjan Tien, Jaap ter Linden, Antony Hermus, Xian Zhang en Clark Rundell. Momenteel speelt ze in het orkest van Stichting Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden. Tiara heeft veel interesse in kamermuziek, barokmuziek en het combineren van klassieke muziek met andere genres en kunstvormen. Zij is oprichter en ex-voorzitter van de eerste studievereniging voor muziekstudenten in Tilburg. Tiara bespeelt een viool die gebouwd is door haar overgrootvader.

Anne Coppoolse (1991) is op negenjarige leeftijd begonnen met het bespelen van de altviool. Ze kreeg les op de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg van Simon Duindam en Petra Flipse. Ze wist al snel dat ze van de muziek haar beroep wilde maken. De bachelor van het Fontys conservatorium in Tilburg heeft Anne afgesloten met een acht. Inmiddels studeert ze aan de masteropleiding van dit conservatorium, die zij in 2016 zal afronden. Ze volgt lessen bij Gisella Bergman en Leo De Neve. Ze heeft masterclasses gevolgd bij Mikhail Zemtsov, Francien Schatborn en Esther van Stralen. Daarnaast studeerde Anne viool bij Chris Duindam. Anne is viool- en altviooldocent aan de Muziekschool ‘Van Oranje’ in Wijk en Aalburg en aan de muziekschool van Gorinchem en Sleeuwijk. Bovendien heeft ze een eigen lespraktijk. Verder heeft Anne ook een passie voor samenspel, waaronder kamermuziek en orkestspel. Ze speelt in het Rossignol Strijkkwartet en ze is aanvoerder van de altviolen in het orkest van Stichting Ars Musica en in het Dordts Kamerorkest. Anne bespeelt een Zeeuwse altviool uit 2002 van Johannes Jacobs.

Cor Coppoolse (1989) kwam op negenjarige leeftijd in aanraking met de cello. Hij volgde negen jaar celloles op de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg bij Rien Hillebrand en Martijn Kooiman. Cor heeft verschillende prijzen gewonnen bij regionale concoursen. Hij wilde graag doorgaan in de muziek en werd toegelaten op het Fontys conservatorium te Tilburg. Daar kreeg hij les van Monique Heidema en studeerde in 2013 cum laude af voor de bacheloropleiding. Vervolgens deed hij de masteropleiding en volgde lessen bij Monique Heidema, Jeroen den Herder en Jelena Ocic. In juni 2015 sloot Cor deze opleiding met zeer goed resultaat af. Zomercursussen en masterclasses heeft hij gevolgd bij o.a. Gerhard Mantel, Maria Kliegel, Alisa Weilerstein en Raphael Wallfisch. Cor is veelzijdig en heeft inmiddels een breed repertoire opgebouwd. Hij is lid van het Rossignol Strijkkwartet en speelt regelmatig met violiste Irene Bossier in kamermuziekverband. Daarnaast is hij aanvoerder van de celli bij het orkest van Stichting Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden. Cor heeft een privé-praktijk en is als cellodocent verbonden aan de ‘Muzerije’, de muziekschool van Den Bosch. Cor bespeelt een cello van J. N. Leclerc uit de oude-Parijse school uit ca. 1775.

 

De musici

 

De leden van het strijkkwartet zijn (vlnr) Cor Coppoolse (cello), Rolin van Opstal (viool I), Tiara Kobald (viool II) en Anne Coppoolse (altviool).